Korsvoll – VSF FC 1-2

VSF viste storspill av en annen verden, og kontrollerte kampen fra ende til annen. Anført av en ballsikker midtbane, en svært så livlig venstreside og et bunnsolid forsvar, kunne generalprøven før ligastart knapt gått bedre. Det oste av en spilleglede som ikke var til å kjenne igjen i solskinnet på Korsvoll, mens M – som vanlig – stod for Mål og Meier. 

Nydelig vær sørget for glimrende spilleforhold på rolige Korsvoll. VSF har en tendens til å miste ubetydelige poeng mot de blå fra nordvest, men hadde denne gangen bestemt seg for at nok var nok. Det hører med til historien at kvaliteten på motstanderen var av den varierende sorten, men dæven døtte hvor bra vestkantens stolthet spilte i dag.

Terje S og Robert møtte opp til tross for at de ikke kunne spille, noe som var en fryd å se. Herlig innstilling, karer!

Opprinnelig laguttak:

Herman

Anders B – Ketil – Simen – Torper

Eric – Jostein

Sjur     –    Gonzo    –  Ulrik

Meier

Subs: Arne, Håkon, Myking

VSFs faste 4-2-3-1-formasjon viste seg igjen å passe laget som hånd i hanske. Noen av gutta hadde vært «på druen» dagen før og trengte de første ti minuttene til å komme i gang, men etterhvert satte spillet seg. Med Herman i mål, hadde laget omsider en keeper som visste å også bruke hendene. Han var høylytt og verbal og syntes til og med at kampen ble såpass kjedelig at han ønsket å skape litt ekstra spenning ved å hjelpe litt til med Korsvolls utligningsmål. Slik er VSF – snille og omtenksomme!

Ballen ble holdt i laget på en ypperlig måte, med to svært ballsikre stoppere i Ketil og Simen. Sistenevnte var det godt å ha tilbake igjen, og hadde sammen med Ketil tatt med salt og pepper for å munche Korsvoll-spisser til lunsj. Undertegnende kan ikke huske en eneste stor sjanse imot. Slikt forsvarsspill setter et utmerket utgangspunkt for seier, og betydeligheten av forsvarets nærmest prikkfrie spill, kan ikke undervurderes. 

Torper hadde latt seg rive med av sammenligningen med Roberto Carlos etter forrige kamp, og skrudde opp backspillet – om mulig – enda et hakk. Med en kondisjon som aldri slutter å overraske, sprintet han opp og ned venstresiden og lagde kvalme for Korsvolls høyreback. Herlige offensive initiativ ble foret av frekke samspill med evigunge Børresen. Torper ble gjerne spilt igjennom av Ulrik etter å ha gått på løp helt fra sin venstrebackposisjon, for så å akkurat ikke nå ballen før den behersket trillet over dødlinja. Det utmattede blikket Torper sendte Ulrik, og det fårete gliset han fikk i retur av sistenevnte, gjorde at undertegnede måtte trekke litt på smilebåndet.

På motsatt side glimret de offensive bidragene noe mer med sitt fravær, men Anders B, til tider vikariert av Arne, hadde dertil enda mer stålkontroll. I det hele tatt var forsvaret pottetett og velspillende. Ballen ble sendt fra side til side og den alltid essensielle kommunikasjonen satt også i dag. Fantastisk innsats, gutter!

Det hersker ingen tvil om at Erics sønn på halvannet år allerede er VSF-supporter og dermed eneste medlem i supporterklubben Biker Boyz. Med familien på sidelinjen som inspirasjon, var Eric i det umulige hjørnet. Jeg unner ingen å møte 95 kg med muskler, og motstanders midtbane måtte selvsagt lide. Også her var kommunikasjonen aldeles utmerket, og sammen med Jostein bidro de defensive midtbanespillerne til å stoppe angrep og holde kula i laget. Forbilledlig!

Jostein hadde sin obligatoriske utblåsning midtveis i første omgang, men lot de verste glosene ligge hjemme denne gang.

Gonzo startet i nr 10-rollen, før Ulrik tok over. Da VSF spilte mest på kantene sine denne ettermiddagen, viste det seg å være en vanskelig posisjon å bli involvert i. Men Gonzo hadde noen offensive bidrag som laget visste å sette pris på.

Venstresiden vår var som tidligere nevnt svært så livlig. Ulrik dro frem noen herlige kombinasjoner med Torper fra sin vingposisjon, og har åpenbart lært et og annet av Stig Inge. Det er synd at VSF går glipp av slik kvalitet under sesongens ligaspill! På motsatt side viste Sjur frem finterepertoaret sitt og andre tekniske finesser, og jobbet også ekstremt bra hjem. Inspirerende innsats, karer! Vi gleder oss til fortsettelsen!

Meier tok seg selvfølgelig av målscoringen. Korsvoll hadde etter sigende notert seg for «han med hårbåndet» fordi «han er rask», men kunne ikke stå i mot denne ettermiddagen. Etter å ha utnyttet et slapt tilbakespill, ble det vurdert hvorvidt han gadd å runde keeper, ta seg en seiersrunde før avslutning eller gjøre noe annet spektakulært, men spissen med 4 mål på to kamper gikk for en kontant, tradisjonell avslutning ved å benytte yttersiden av sine nye, alt for hvite, adidas adipure 11pro TRX ag. Medspillerne var fra seg av begeistring.

Det er lite som irriterer Meier mer enn å ikke vinne mot Korsvoll, og fryden var derfor stor da han jobbet opp et gjennomspill fra Ulrik som Korsvolls midtstopper tilsynelatende hadde kontroll på, for så å banke den kontant i nota og sikre seieren for de oransje. VSF-logoen ble selvsagt kysset ved begge anledninger.

Håkon kom inn og spilte store deler av kampen på midtbanen. Gutten jobbet iherdig og benyttet en velkjent pass and move-stil da han fikk ballen. Det bor utvilsomt kvalitet i den unge herren fra Bærum, men akkurat da ballen skulle plasseres i mål fra 6 meter var det ned med rullegardinene. Ellers flott innsats! Myking tok over venstrevingen og viste på sedvanlig vis en direkte og aggressiv spillestil. Han kom til flere gode innlegg og 45-grader-ut-i-feltet-situasjoner. Bra og tommel opp!

Oppsummert: vi fortsatte der vi slapp forrige søndag, med å beholde ballen i laget og spille rolig og kontrollert. Ikke minst viste vi en enorm spilleglede, og dette må bare fortsette inn i sesongen. Kommunikasjonen var også glimrende. Noe overraskende at vi ikke kom til flere klare målsjanser med tanke på at vi nærmest rundspilte Korsvoll, men det får vi la ligge i denne omgang.

VSF – seff!

Målscorer/Assist

Meier/ –

Meier/Ulrik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s