Om VSF

VSF FC (forkortelse: Vi Spiller Fotball Football Club, offisielt Vinderen SF) er et norsk fotballag fra Bydel Vestre Aker i Oslo. Klubben ble offisielt stiftet og meldt inn i NFF 25. oktober 2004. VSF har midlertidig hjemmebane på Frogner Stadion, men administrasjonen i VSF har store planer om å bygge en egen stadion en gang i fremtiden.

Historikk

Uoffisielle innecuper

VSF ble uoffisielt stiftet i 2001 da to gutter fra Steinerskolen i Oslo bestemte seg for å dra med seg fem andre klassekamerater for å starte et vennelag som kunne spille i bl.a. Løkkecup og Coca-Colacup, da med navnet Vi Spiller Fotball – Football Club (VSF – FC). I begynnelsen var det ikke mange kamper VSF kom seirende ut av. Men etter hvert begynte de stadig å markere seg mer og mer, og de vant oftere kamper. I den senere tid kom de flere ganger videre fra gruppespillet og hadde laget prøvd seg i en av cupene i dag, hadde de muligens vunnet hele cupen.

Heming og 7’er fotball

I 2004 meldte VSF seg inn i Idrettslaget Heming som et 7’er lag i håp om å spare penger da de ikke hadde god nok økonomi til å stå på egne ben selv. I sesongen som et lag under Heming endte VSF på en 3. plass i serien, noe som var et ålreit resultat av et lag som bestod av syv kompiser som aldri hadde spilt fotball sammen før (og noen hadde ikke spilt fotball i det hele tatt).

Junior og 11’er fotball

Da 2004-sesongen var avsluttet meldte VSF seg ut av Heming etter å ha blitt dårlig behandlet. VSF følte seg likevel sterkere nå enn noen sinne og de følte seg klare til å stå på egne ben. Derfor henvendte de seg til NFF og meldte seg inn her som et selvstendig lag. Dessverre ble navnet VSF – FC og Vi Spiller Fotball – Football Club avslått av NFF, og etter mye styr og hastverk endte laget med å hete Vindern sportsforening. Etter å ha spilt en sesong under navnet Vindern, ble stavefeilen rettet og navnet ble skiftet til Vinderen sportsforening i januar 2006.

I 2005 spilte VSF som et suverent og offisielt 11’er juniorfotballag i 3. divisjon. Laget startet året meget bra ved å bl.a. slå Friggs juniorlag 0 – 4 i en vennskapskamp rett før sesongstart.

2005-sesongen gikk det alt i alt ganske bølgete. I noen av kampene knuste VSF motstanderne med over 8 mål, mens det i andre kamper ble kjempet hardt for å tape med ære. Men til tross for av og til dårlige kamper, endte VSF på en 3. plass i serien, bak Hellerud og Frigg.

Seniorfotball

Foran 2006-sesongen gikk VSF over fra juniorfotball til seniorfotball. VSF startet i den nederste serien, 8. divisjon og hadde sin hjemmebane på Bjølsenfeltet. Laget endte opp på 4. plass med 25 poeng på 14 kamper i sin avdeling, noe som til de flestes overraskelse holdt til opprykk til 7. divisjon. Klubben satte seg et ambisiøst mål om opprykk til 6. divisjon etter endt 2007-sesong. I årets første oppkjøringskamp vant VSF 2-1 borte mot 8. divisjonslaget Årvoll 2, men endte tilslutt opp på 6. plass i serien (15 poeng på 14 kamper) etter en forferdelig sesong med tynn stall og mange skadeskutte spillere. I tillegg til disse forferdelige resultatene mottok også VSF bot på ca. 55 000 kroner grunnet manglende innsendte overgangsskjemaer og lisensbetalinger. Det så nesten ut som om denne ungdomsklubbens glansdager gikk mot veis ende.

Foran 2008-sesongen ble derimot lagleder byttet ut, og klubben fikk ny frisk pust. Det ble igangsatt harde tiltak, dugnadsarbeid og rekruttering av nye spillere. Sesongen endte med 2. plass i serien (36 poeng på 18 kamper), opprykk til 6. divisjon og pluss på bankkonto. I 2009 ble VSF sterkere som organisasjon da de ble medlem av Brønnøysundregistrene (innmeldt 17. januar 2009). VSF hadde til tross for dette en dårlig sesong som fotballag og endte til slutt på 9. plass i serien. (12 poeng på 18 kamper). Laget var allikevel heldig og unngikk nedrykk til 7. divisjon.
I 2010 spilte VSF igjen i 6. divisjon. Sesongens høydepunkt kom 22. august da VSF spilte mot Lyn Fotballs daværende A-lag. Etter denne kampen fikk VSF mye medieoppmerksomhet, og ordfører Fabian Stang (som var tilstede på kampen) la også merke til VSF, og spesielt deres utslitte fotballdrakter. Ordføreren bestemte seg for å sponse VSF med et helt nytt draktsett.
Foran 2011-sesongen byttet VSF hjemmebane fra Bjølsenfeltet til Frogner Stadion og laget har siden opprettholdt seg i 6. divisjon, med drakter sponset av ordføreren. Laget hadde direkte opprykk til 5. divisjon som mål, men endte med 7 poeng på en mindre hederlig nedrykksplass, noe som viste å holde til fortsatt opphold i 6. divisjon.

I 2012-sesongen endte VSF på nest-siste plass og nedrykk i sin avdeling. Det viste seg likevel at dette holdt til fornyet kontrakt i 6. divisjon.

I 2013-sesongen vant VSF sin første «Treble» ved å ende på nest-siste plass i divisjonen tredje sesong på rad.

Etter å ha sikret seg sin første «Treble» i 2013, ønsket laget foran 2014-sesongen noe mer. VSF signerte derfor mange nye spillere, og tok første steg i utviklingen av et ungdomsakademi ved at flere av spillerne begynte å produsere barn. Etter en treg start på sesongen avsluttet VSF med 4 strake seiere og endte tilslutt på en rekordhøy 5. plass i 6. divisjon.

Fremtiden ser lysende ut for VSF og laget satser naturligvis på opprykk til 5. divisjon foran 2015-sesongen.

Historiske tabeller

2015 (6.div) 7. plass (av 10)
2014 (6.div) 5. plass (av 10)
2013 (6.div) 9. plass (av 10)
2012 (6. div) 9. plass (av 10)
2011 (6. div) 9. plass (av 10)
2010 (6.div)  7. plass (av 10)
2009 (6. div) 9. plass (av 10)
2008 (7. div) 2. plass (av 10)
2007 (7. div) 6. plass (av 8)
2006 (8.div) 4. plass (av 8)
2005 (junior) 3. plass (av 8)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s